teisipäev, 9. oktoober 2012

Roosidest ja koosinustest

Linnalooduse ilu ei ole päris see, mis oleks linnast eemal, ent kuna hetkel saab ainult esimest, siis tuleb selle üle õnnelik olla. Künklikkus lisab oma võlu ning pisikesi aiakesi ning rohelust püütakse siin mahutada ka suuremate majade juurde. Kõrgemal kohal seistes on näha kaugemaid maju ning kõige taga halle mägesid. Päikeselisel päeval särab kõik see kaunilt vastu ning päikeselisi päevi on siin suhteliselt palju. Lilledest on vaieldamatult kõige rohkem näha roose: eraldi on suuremad peenrad, kus on palju põõsaid, mis näevad üsna puusarnased vahel välja ning hetkel õitsevad väga paljud kaunilt. Näiteks keemiahoone kõrval on näha, kuidas punased roosid õitsema hakkavad.
Sügis on tulnud ka siia: lehed on punased ja kollased ning langevad puudelt, aga muru on ikka veel väga roheline. Ilus on ringi jalutada ning seni olen kohanud kolme rebast ja päris mitut oravat.
Päeval on päikeselise ilmaga soe, hommikuti iga ilmaga jahe. Öösel on hetkel 4 kraadi ümbruses sooja, päeval umbkaudu 10. Enamik inimesi ei soovi siin tunnistada, et suvi on läbi saamas. Sageli käiakse T-särgi või pusaga, eile hommikul nägin ka lühikeste pükste ja rannaplätudega ülikooli poole teel olevat noormeest. Tüdrukute seas on sukkpüksid/retuusid ning väga lühikesed püksid(või mitte) levinud kombinatsioon. Ja inimesetel, kes ei võta jakki kaasa, on külm ja nad ütlevad seda, aga midagi soojemat endale selga ikka ei pane.
"Cosine is an evil function. No, even, not evil." Matemaatika asenduslektor, kes oli ka prillidega väga halva nägemisega ning ei õpeta kunagi esmakursuslasi.
Keemialaborisse kutsutakse meid sisse lausega "Let's go to the funhouse.", võib-olla me siiski võime midagi peagi õhku lasta?
Füüsikas on meie 'klassijuhataja' (Class Head) firmamärgiks iga loengu alustamine sõnaga 'rrright'.
Suure koguse toidu tegemine korraga võib ju tunduda mõistlik, aga sellega võib kogemata liiga hoogu sattuda ja ära unustada, et alati ei pea tegema nii palju, kui mahub.
Ühel õhtul õnnestus keeta palju riisi. Õhtusöögiks oli riis kastme ja kanaga, hommikusöögiks riis moosiga (sest see oli natuke pudruks keenud, siis oli hommikupudruks sobilik), lõunaks riis kastme ja juurviljadega, järgmisel päeval taas moosiga riisi ning seda on ikka veel päris märkimisväärne kogus alles.
Ikka juhtub, ent siis ei ole vaja vahelduseks keeta järgmisel õhtul kilode kaupa kartuliputru. Vähemalt ei pea täna söögi pärast muretsema.
Kui kooliteel on igav... Ma nüüd tean, et minu kooliteele jääb majade juurde kuuluvaid treppe arvestamata 99 astet (kõik alla).

1 kommentaar:

kadri ütles ...

Lisaks sellele olevat Koosinus Siinuse neiupõlvenimi... Või oli see vastupidi?