esmaspäev, 26. november 2012

Nädal 10 ehk Füüsikuid peab armastama

Tehniliselt võttes on juba nädal 11 ja esmaspäevast juttu tuleb ka sisse, aga mis siis ikka.
Eelmisel nädalal koolis midagi väga erilist ei juhtunud, kaks viimast pisemat tööd enne eksameid veel ning uut materjali veel küllaga. Hetkel on eksamiteni natuke üle nädala ja me alles alustame mõne teemaga, mis on kindlasti ka eksamil. Kordamisküsimusi tehes on muidugi kergelt paanikatunne, kui tuleb sisse teema, mida pole üheski tunnis käsitletud. Tundub, et aega on veel küllaga.
Mõni aeg tagasi hankisin ma endale ka lõpuks e-lugeri. Kõige lihtsama Kindle'i, aga tundub, et raamatute lugemiseks sobib päris hästi. Mõned miinused on ka: slaavi tähestikku raamatute nimekirjas ei tunne ning sõnaraamatuid lisaks inglise-inglise omadele on keeruline leida.
Nüüd tuleb tuhlata raamatute seas (failidena küll, mitte suurte kuhjadega) ning leida kõik head raamatud, mida on vaja pidevalt kaasas kanda. Hetkel on peal umbes 270, seega kohe need ilmselt läbi ei saa, aga mõned peagi isegi saavad. Lugeda on tore.
Laupäeval käisime RSNO (Royal Scottish National Orchestra) kontserdil. Ei midagi ülisäravat, aga kena kontsert ning meeldiv vaheldus kindlasti. Huvitav oli see, et riidehoid maksis 50 penni inimese kohta ning väga vähesed inimesed andsid oma riided ära. Meie olime ühed neist. Kummaline oli vaadata üsna pidulikult riietatud inimesi, kellel on mantel süles või toolileenil. Oli ka neid, kes umbes 2 tunni vältel üleriideid ära ei võtnudki.
Ilm on sügisesem ja kõrvadel hakkas külm, seega nüüd on mul palmikutega tutimüts, et kõrvu soojas hoida. 
Täna oli viimane füüsika praks sel semestril. Füüsikud on lihtsalt nii toredad: meile anti plastmänguasjad (vanusele 6+), et me ehitaks ameerika mäed. 6liikmelised võistkonnad ning meil oli kõige parem idee, teostus tiim ja kõike muud, aga demonstreerimisel asi enam ei töötanud. Kuul langes kõige pealt üsna kõrgelt mööda rada, tegi sõlme, lendas õhtku, maandus lehtrisse, juhiti rajale, langes veel korra, tegi kaks tiiru madalamele, lükkas raskema kuuli alla kääride peale, mis pani tööle veekeetja. Projekti nimeks sai "Tea anyone?".
Pärast seda oli hoolitsetud, et keegi ei jääks kurvastama: common roomis oli tasuta õlu ja vein, seega sai praksi ajas tund veedetud koolis veini juues ja juttu ajades. Selliseid prakse on kahjuks väga harva.
Nüüd on vaja veel 2 nädalat vastu pidada ning siis saab rohkem puhata ja mängida.
Lisatud hiljem: oluline infokild jäi mainimata, et ma suudan teha üliõhukesi ülepannipannkooke, mis on mõnusalt pehmed ja ei nõua vähemalt meie panni puhul isegi üldse rasvainet!
Lisatud veel hiljem: tänases keemias jagas õppejõud kõigile 3D prillid ja me vaatasime erinevaid struktuure ruumiliselt. 

1 kommentaar:

kadri ütles ...

a) See üleriiete asi hämmastas mind Kreekas samamoodi. Veelgi enam üllatab, et Ateenast oliliselt jahedamas Glasgows sama komme on... müsteerium (või lihtsalt kultuuritus).
b) Tundub, et koolis on sul lahe!
c) Ma olen aastaid unistanud selliste pannkookide tegemisest! Kas jõulukingina sõpradele teed Ümeras väikese koolituse?